NEWSLETTER 2023 r. 22 czerwca 2023
biodegradowalne sztućce - łyżki, widelce, noże ekologiczne
 

SZTUĆCE w wersji BIO -degradowalnej

na ten sezon

Popularność biodegradowalnych sztućców jednorazowych wciąż rośnie. „Covidowe” doświadczenia i te praktyczne konsumentów, Dyrektywa plastikowa już obowiązująca, zwiększają popularność bio sztućców wśród gastronomów, firm cateringowych... Dlaczego? Pierwszą kwestią jest ich korzystny wpływ na środowisko naturalne oraz neutralny dla naszego zdrowia. Surowce z jakich zostały wykonane jednorazowe sztućce ekologiczne szybko się degradują, nie wydzielają szkodliwych substancji w kontakcie z żywnością, często przecież gorącą, co dodatkowo przyśpiesza proces uwalniania szkodliwych substancji z tych plastikowych. Sztućce naturalne dodatkowo znacznie ograniczają ilość produkowanych odpadów, są estetyczne, funkcjonalne i wbrew pozorom bardzo trwałe.  

Sztućce ekologiczne u nas dostępne?

Numer Jeden na rynku w klasie Jakość! – MIAZGA DRZEWNA

Funkcjonalne sztućce ekologiczne z włókien drzewnych (miazga drzewna aż 98%) są bardzo estetyczne i trwałe. Co ciekawe, wytrzymują wysokie temperatury (ok. 100°C), kilkadziesiąt cykli w zmywarkach, choć są sprzedawane jako sztućce jednorazowe eko. W naszej domowej zmywarce wytrzymały ponad rok. WOW! Opcja wielorazowa? BIO Sztućce z pulpy drzewnej są neutralne dla smaku potraw. Łyżka i mniejsza jej siostra są głębokie! - podbiły swą funkcjonalnością wielu użytkowników.

Numer Jeden na rynku w klasie Economia! – DREWNO

Elastyczne i niezawodne noże, łyżki oraz widelce z drewna eko, w wersji pojedynczej lub w kompletach z serwetkami, mieszadełka do napojów i widelczyki do frytek. Długie włókna celulozy gwarantują ich elastyczność i trwałość. Uniwersalne. Polecane są do gorących i zimnych potraw z gwarancją bezpieczeństwa i komfortu dla użytkowników. Nie wszyscy użytkownicy sztućców z drewna lubią ich naturalny smak, wielu ceni natomiast ich niską cenę i funkcjonalność. Są bardzo lekkie, "ciepłe" i przyjemne w dotyku.

Numer Jeden na rynku w klasie Estetyka! – SKROBIA & OTRĘBY

Niezwykle estetyczne, przez wielu gastronomów i właścicieli firm cateringowych uważane za „ekskluzywne”- Sztućce ekologiczne z otrąb pszennych oraz bio PLA. To z pewnością dodatek (10%) otrąb do ich składu stworzył ciekawy wariant kolorystyczny brązów co powoduje, że tak dobrze się prezentują w komplecie z bio naczyniami i bio pojemnikami z trzciny cukrowej i otrąb pszennych. Nóż eko dobrze kroi nawet twarde owoce i warzywa jak cytrynę, selera.

Numer Jeden na rynku w klasie Neutralność! – ROŚLINNE MIESZANKI

Łopatki do lodów w wersji biodegradowalnej, bez wpływu na smak konsumowanych lodów i deserów. Wykonane z trwałych i naturalnych surowców (mater-bi, skrobia roślinna...). Biodegradowalne łopatki do lodów (duża i mniejsza) wykazują zbliżoną do plastiku funkcjonalność a są znacznie bardziej ekologiczne.

Warto podkreślić, że biodegradowalne sztućce z drewna i miazgi drzewnej wytrzymują znacznie wyższe temperatury od tych z dodatkiem kukurydzy bio PLA (ok. 60°). Każde są w 100% biodegradowalne i kompostowalne, estetyczne, certyfikowane i sprawdzone. Łyżki bio są głębokie, noże bio są ostre a widelce bio trwałe - przyjazne użytkownikom i środowisku. Więcej informacji na https://biodegradowalni.pl/pl/bio-sztucce  

Eko sztućce doskonale sprawdzają się…

podczas plenerowych eko party. Firmy cateringowe, cukiernie i lodziarnie często je u nas kupują w komplecie z  naczyniami bio, kubkami bio, serwetkami i słomkami bio. „Firmy eventowe” również sprawdziły i systematycznie kupują nasze ekologiczne sztućce podążając za wymogami swoich świadomych klientów. 

 
 
Jeśli nie życzysz sobie otrzymywać biuletynu kliknij tutaj
2020 © BIODEGRADOWALNI.pl
- wszelkie prawa zastrzeżone -