Miski jednorazowe

Miski jednorazowe - biodegradowalne, estetyczne i wytrzymałe

Dostępne w ofercie sklepu Biodegradowalni miski jednorazowe to świetna alternatywa dla konwencjonalnych rozwiązań z tworzyw sztucznych, która pozwoli Ci na znaczne zmniejszenie negatywnego wpływu na środowisko. Są nie tylko w pełni bezpieczne dla ekosystemu i zdrowia, ale też zaskakująco praktyczne. Zapewniają świetną sztywność, są w pełni bezpieczne i neutralne w kontakcie z żywnością. Można stosować je z potrawami gorącymi i zimnymi. Są w 100% biodegradowalne i kompostowalne. Niezastąpione w restauracjach, foodtruckach, na różnego rodzaju imprezach plenerowych, na grillu i w domu.

Jednorazowe miseczki z trzciny cukrowej

Jeśli szukasz solidnej, ekologicznej alternatywy dla powszechnie dostępnych, nienadających się do recyklingu misek z tworzyw sztucznych, postaw na jednorazowe miseczki z trzciny cukrowej. To rozwiązania produkowane z wytłoków cukrowca lekarskiego (trzciny), będących odpadem po produkcji cukru. Nie tylko w pełni biodegradowalne, ale także niezwykle estetyczne i trwałe. Świetnie nadają się do potraw płynnych i oleistych, przekąsek i sałatek. Mogą być używane w piekarniku, mikrofalówce i zamrażarce. Razem z pokrywkami mogą też służyć jako opakowania na wynos lub pojemniki do tymczasowego przechowywania żywności. To bio miski idealne, wszechstronne i eleganckie.

Jednorazowe miski z otrąb - wyjątkowy wybór

Wśród bio miseczek oferowanych w naszym sklepie dostępne są także jednorazowe miski z otrąb, które oprócz biodegradowalności i kompostowalności są też jadalne. Niebanalny, elegancki wygląd, maksymalna sztywność, trwałość i brak negatywnego wpływu na środowisko naturalne - to wszystko łączą w sobie bio miski z otrąb. To naczynia perfekcyjne do serwowania m.in. sałatek, zup, kremów i przekąsek. Podobnie jak miseczki z trzciny, mogą być one bez obaw stosowane w piekarniku i mikrofalówce. Są neutralne dla smaku podawanych w nich dań, w krótkim czasie można używać ich również z potrawami płynnymi. Naczynia z otrąb ulegają pełnej biodegradacji w niecały miesiąc. Jest to znacznie krótszy czas niż w przypadku papieru (6 miesięcy) czy plastiku (setki lat).

Zalety miseczek i sosjerek jednorazowych z trzciny i otrąb

Najważniejszą zaletą wszystkich oferowanych przez nas miseczek oraz sosjerek jednorazowych jest stuprocentowa biodegradowalność, która minimalizuje produkcję odpadów i pozwala zatroszczyć się o środowisko, w przeciwieństwie do plastikowych i styropianowych odpowiedników. Nie sposób nie wymienić też ponadprzeciętnej trwałości i eleganckiego wyglądu. Bio miseczki prezentują się znacznie lepiej od jednorazowych naczyń z tworzyw sztucznych, a są przy tym również niezwykle praktyczne. Zakres temperatur, które są w stanie wytrzymać jest bardzo szeroki. Jest to od -20  do nawet 200°C To świetny wybór do restauracji, który może stanowić dodatkowy walor prowadzonego lokalu. W naszej ofercie dostępne są także inne bio naczynia, sztućce, pojemniki, serwetki i środki czystości.